Classic Mike

In Zeewolde is het autobedrijf Classic Mike gevestigd. Het wordt geleid door Mike Kastrop, die van het reviseren en restaureren van klassieke auto’s een bloeiend bedrijf heeft gemaakt. Mike realiseert dit op een bijzondere en inclusieve wijze. Jongeren, die een steuntje in de rug nodig hebben, werken met plezier en naar eigen vermogen aan prachtige projecten.

Lees meer: Classic Mike

De jongeren hebben een werkplek, waar zij hun mogelijkheden en talenten kunnen ontdekken, verder ontwikkelen en inzetten. Zij krijgen de kans om met plezier aan projecten te werken en gelijktijdig de fijne kneepjes van het restaureren, reviseren en herstellen te leren.

Bij Classic Mike wordt gebruik gemaakt van een innovatief verbetersysteem en ontwikkelde methodieken om jongeren op een open, autonome en laagdrempelige manier te ontwikkelen tot volwaardige professionals. Daarnaast is er wekelijks een jobcoach aanwezig, die de jongeren extra begeleidt en ondersteunt in het kader van persoonlijke ontwikkeling.

Classic Mike heeft op de Prestatieladder Socialer Ondernemen de PSO-Trede 3 gehaald en het PSO 30+ certificaat gekregen. Dat betekent dat de maximale score van sociaal ondernemerschap is gerealiseerd én dat minimaal 30% van het personeelbestand bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Er wordt gewerkt op een zo milieuvriendelijke werkwijze. Het bedrijfspand beschikt over zonnepanelen en daarnaast wordt er duurzaam omgegaan met de materialen. Er wordt nauwelijks iets weggegooid. Wanneer onderdelen niet meer te (her)gebruiken zijn, worden er tweedehands onderdelen aangeschaft. Regelmatig organiseert Classic Mike inspiratiesessies om ook andere ondernemers te inspireren en motiveren om zijn denk- en werkwijze toe te passen.