De Zaak van Ermelo

De oprichters van De Zaak van Ermelo hebben een lange historie waar het gaat om het realiseren van duurzame inzetbaarheid van mensen op de arbeidsmarkt.

Lees meer: De Zaak van Ermelo

In 2012 ontstond De Zaak van Ermelo. In eerste instantie om bij te dragen aan de participatiewet binnen de gemeente. Inmiddels is de organisatie uitgegroeid tot een sociale onderneming in de vorm van een kringloopwinkel. In 2022 vierden zij het 10-jarig jubileum. Ze hebben inmiddels het 100% Kringloop kwaliteitskeurmerk en een PSO Trede 3 en 30+ erkenning (Prestatieladder Socialer Ondernemen) behaald.

Sinds de oprichting zijn er bijna 600 mensen werkzaam geweest bij De Zaak. In betaalde banen, leerwerk-banen, op re-integratie- en dagbestedingsplekken of als vrijwilliger. Bij De Zaak van Ermelo gaan ze ervan uit dat mensen talenten en competenties hebben, ook wanneer sommige werkzaamheden lastig zijn. Werken op een plek waar men laagdrempelig hun talent kan vinden en ontwikkelen, geeft zelfvertrouwen. Dit werkt door in alle aspecten van het leven, niet alleen in werken. Het bedrijf wordt gerund door mensen met een groot hart, die de mens vooropstellen.