Dolphin Metal Separation

Dolphin Metal Separation (Harderwijk) is een van ’s werelds meest gerenommeerde bedrijven in de acquisitie en verwerking van non-ferrometalen. De organisatie heeft niet alleen een uitstekende reputatie opgebouwd binnen hun branche, maar is ook een mooi voorbeeld als het gaat om inclusiviteit.

Lees meer: Dolphin Metal Separation

Dolphin Metal Separation heeft drie SW-medewerkers (sociale werkvoorziening) gedetacheerd op een personeelsbestand van 20 medewerkers op de locatie in Harderwijk.

Deze drie medewerkers worden als volwaardige medewerkers beschouwt. Dolphin Metal Separation zet deze extra stap om ervoor te zorgen dat die medewerkers zich volledig kunnen ontplooien in het bedrijf.

Door een speciale productielijn in te richten en aandacht te besteden aan zaken, zoals zit- en sta-mogelijkheden en klimaatbeheersing, toont het bedrijf een diepgaand begrip voor de behoeften van hun medewerkers. Dit soort initiatieven getuigt van een oprechte toewijding aan het welzijn van het personeel. Het bedrijf heeft een gemoedelijke, respectvolle en positieve werkomgeving gecreëerd. De betrokkenheid bij bedrijfsuitjes en andere activiteiten versterkt het gevoel van samenhorigheid en maakt dat medewerkers zich niet alleen als werknemers, maar zich als gewaardeerde leden van een grotere familie voelen.

Met bijna een kwart eeuw ervaring en innovatie is Dolphin Metal Separation een solide partner als het gaat om het omgaan met restmaterialen. Terugwinning van afval is cruciaal voor het behoud van waardevolle grondstoffen ten behoeve van het milieu. Bovendien kost recycling minder energie dan het verkrijgen van metalen uit primaire bronnen.

Een non-ferrometaal is een metaal dat geen ijzer bevat of waarin de legeringen ijzer niet het hoofdbestanddeel is (bijvoorbeeld koper, lood, aluminium, zink, brons en messing).