HANOS

Om meer kansen te bieden voor werkzoekenden die wat (extra) ondersteuning nodig hebben, is horeca groothandel HANOS in Apeldoorn sinds juni 2022 anders gaan werven, namelijk zonder vaste functieprofielen.

Lees meer: HANOS

Taken uit verschillende logistieke functies zijn vertaald naar werkzaamheden voor kandidaten, bijvoorbeeld: ‘opruimen en schoonmaken’, ‘kratten wassen’ of ‘verwerken van emballage’. Daarnaast hebben managers en teamleiders de Harrie-training gevolgd, waardoor zij beter inzicht hebben gekregen hoe zij om kunnen gaan met de collega’s die wat extra aandacht nodig hebben. De Harrie-training is training, waarin de deelnemer wordt opgeleid tot de ideale collega van iemand met een arbeidsbeperking.

Het begon kleinschalig, maar door het succes en de positieve ervaringen breidt HANOS Apeldoorn deze aanpak nu verder uit.

In 1975 opende de allereerste HANOS groothandel zijn deuren: HANOS Apeldoorn. Sinds deze opening is HANOS uitgegroeid tot een totaalgroothandel met achttien vestigingen in Nederland en twee vestigingen in België. In totaal werken ruim 4000 medewerkers bij deze vestigingen.