Sociaal Plus

SociaalPlus (Ermelo) is dé specialist in klantcontact. Het bedrijf beantwoordt de telefoon voor ongeveer 17 gemeentes in Nederland, 13 zorg gerelateerde bedrijven en meer dan zeventig mkb-bedrijven. Wat het bedrijf vooral doet, is het creëren van duurzame werkgelegenheid voor mensen met ‘een afstand tot de arbeidsmarkt’.

Lees meer: Sociaal Plus

Bij SociaalPlus geloven ze dat bijzonder talent geen afstand kent.

SociaalPlus, opgericht in 2010, is een pionier op het gebied van sociale ondernemen. Het feit dat ze inmiddels PSO 30+ gecertificeerd zijn, bewijst dat het bedrijf de mens en zijn kwaliteiten en talenten centraal stelt. Ze passen de werkplekken en processen aan, zodat mensen optimaal kunnen functioneren. Wat jouw achtergrond ook is, bij SociaalPlus maken ze het passend. Ze kijken ook goed hoe medewerkers zich kunnen ontwikkelen en hoe ze het beste uit zichzelf kunnen halen.

De organisatie hecht erg aan duurzame inzetbaarheid van mensen uit de doelgroep. Na een contract van zes maanden en een verlenging van een jaar, volgt een vaste aanstelling. Het bedrijf laat zien dat ieder mens talenten heeft en dat een inclusieve arbeidsmarkt leuk én lonend is.  

Ook is SociaalPlus een erkend leerbedrijf en heeft het een eigen opleidingsprogramma voor medewerkers. Medewerkers krijgen individuele begeleiding op maat, als het nodig is ook buiten werktijden. De organisatie doet niet aan uitbetaling van bonussen of winstuitkeringen aan aandeelhouders, maar investeert in mensen en een goede werkomgeving. Dat zorgt er onder meer voor dat het personeelsverloop zo’n zeven keer lager ligt dan in de branche gebruikelijk is.