Foenix

Circulair ambachtscentrum Foenix uit Apeldoorn is ervan overtuigd dat werken bijdraagt aan een beter
leven: je ontmoet mensen, doet nieuwe ervaringen op en kunt talenten ontplooien.

Lees meer

Naast er oog is voor mens en milieu, krijgen medewerkers via een werkervaringsplek of werk-naar-werk-traject een kans om volwaardig te kunnen deelnemen aan de maatschappij. Met een breed palet aan services, zoals een fietsenmaker, Repair Café, De Wasserij, het Textielatelier, schatkist voor basisscholen en een houtwerkplaats, worden uiteenlopende leer- en werkplekken aangeboden. Daarnaast werken er zo’n 750 vrijwilligers bij het ambachtscentrum. Bij Foenix wordt op inspirerende wijze gewerkt aan een duurzame en betrokken samenleving.

Happy Tosti

Sociaal lunchrestaurant Happy Tosti uit Deventer biedt arbeidsplaatsen aan mensen met een arbeidsbeperking. Happy Tosti heeft een sociaal businessmodel, waarbij winst voor 100% wordt geïnvesteerd in het bedrijf.

Lees meer

Het lunchrestaurant heeft zichzelf de verplichting opgelegd dat minimaal 65% van alle gewerkte uren ingevuld wordt door medewerkers met een arbeidsbeperking. Het uitgangspunt bij is dat iedereen gelijk is en iedereen hetzelfde werk doet. Er een jobcoach om de medewerkers te begeleiden die dat nodig hebben. Happy Tosti ziet zich ook als een springplank naar een volgende betaalde baan. Het restaurant wil graag dat mensen doorstromen naar een reguliere baan die past bij de medewerker. Dat geeft weer ruimte om aan nieuwe mensen een kans te bieden. De keuken heeft een minimale voedselverspilling door een slimme menukaart en een efficiënt inkoopsysteem. De producten van Happy Tosti hebben een duurzame herkomst.

Thermen Bussloo

Wellnesscentrum & Hotel Thermen Bussloo uit Voorst heeft tijdens de corona-lockdown, tegen de
stroom in, alle contracten aangehouden ondanks het feit dat het bedrijf gesloten was voor gasten.

Lees meer

Familiegevoel en ‘bij elkaar blijven’ speelden hierbij een grote rol. Op dit moment zijn er vier medewerkers vanuit het Doelgroepenregistratie (DGR). Zijn er tien Oekraïense medewerkers en (gemiddeld) zeven stagiaires vanuit diverse MBO-niveaus. Thermen Bussloo is erkend leerbedrijf en aangesloten bij het Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. Ook beschikt het overeen eigen QWR Academy (quality wellness resort), De Academy zorgt ervoor dat alle medewerkers de kans krijgen om zich te ontwikkelen middels trainingen en opleidingen. Ook is er aandacht voor sociale inkoop, zoals het vullen van scrubzoutpotjes bij een lokale sociale werkvoorzieningsschapsorganisatie. Thermen Bussloo is zich bewust dat we met z’n allen zuinig moeten zijn op onze planeet. In 2012, na de opening van Hotel Thermen Bussloo, is dit dan ook bekroond met een Green Key Gold keurmerk.