Coaching Colorful Human

In juni 2022 is Donna Daflaar gestart met Coaching Colorful Human (Deventer) . Coaching Colorful Human biedt participatie-activiteiten aan in de vorm van dans-, muziek- en coachingslessen.

Lees meer: Coaching Colorful Human

Het team bestaat uit dans- en beweegcoaches, vrijwilligers en scholieren. Door middel van deze participatieactiviteiten, zoals Kleur Je Dans, Color Dance, Dans-voetbal en Family Dance, probeert Coaching Colorful Human de eigenwaarde en het zelfvertrouwen van bewoners/deelnemers te vergroten en hen de kans te geven hun talenten te ontdekken, om hen zo (beter) in deze maatschappij te laten participeren.

Een ander doel is het vergroten van onderlinge verbinding, respect en vreugde tussen de verschillende deelnemers. De participatieactiviteiten brengen samenhorigheid tussen de deelnemers onderling en laten verschillen wegvallen. Ook worden er normen en waarden, zoveel als mogelijk, geleerd aan deelnemers bij wie deze ontbreken. Elkaar stimuleren, motiveren en respect hebben voor elkaar spelen een grote rol.

In het kort; met dans, muziek en coaching zet Coaching Colorful Human zich in voor integratie, het verbeteren van de sociale cohesie, zelfredzaamheid, diversiteit, inclusie en kansengelijkheid.

Mado’s Amigos

Mado’s Amigo’s is een snelgroeiende jonge onderneming. Directeuren Mado Aldarwish en Omar Almaouzen zijn twee jaar geleden gestart als logistieke dienstverlener. Ze hebben hun onderneming in korte tijd weten uit te bouwen tot een gerenommeerde logistieke servicepartner.

Lees meer: Mado’s Amigos

Zij rijden in opdracht van pakketdiensten als DHL en verrichten verhuisactiviteiten’ Inmiddels hebben zij 13 medewerkers (pakketbezorgers) onder contract in de regio’s Zutphen, Apeldoorn en Groenlo. Alle medewerkers zijn in loondienst. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van ZZP-constructies. Mado en Omar hebben hun eigen ervaring, als nieuwkomer in Nederland en op de arbeidsmarkt, vertaald naar een impactvolle onderneming. Naast het reguliere werkgeverschap investeren zij veel in de ontwikkeling van hun medewerkers. Dit doen zij door ondersteuning te bieden op sociaal financieel en administratief gebied. Beide mannen hebben destijds als amv’er (alleenstaande minderjarige vluchteling) ondersteuning gekregen vanuit Stichting Buddy to Buddy. Ze kiezen bewust voor medewerkers uit deze doelgroep om hen een duurzame kans te bieden op de arbeidsmarkt.

HANOS

Om meer kansen te bieden voor werkzoekenden die wat (extra) ondersteuning nodig hebben, is horeca groothandel HANOS in Apeldoorn sinds juni 2022 anders gaan werven, namelijk zonder vaste functieprofielen.

Lees meer: HANOS

Taken uit verschillende logistieke functies zijn vertaald naar werkzaamheden voor kandidaten, bijvoorbeeld: ‘opruimen en schoonmaken’, ‘kratten wassen’ of ‘verwerken van emballage’. Daarnaast hebben managers en teamleiders de Harrie-training gevolgd, waardoor zij beter inzicht hebben gekregen hoe zij om kunnen gaan met de collega’s die wat extra aandacht nodig hebben. De Harrie-training is training, waarin de deelnemer wordt opgeleid tot de ideale collega van iemand met een arbeidsbeperking.

Het begon kleinschalig, maar door het succes en de positieve ervaringen breidt HANOS Apeldoorn deze aanpak nu verder uit.

In 1975 opende de allereerste HANOS groothandel zijn deuren: HANOS Apeldoorn. Sinds deze opening is HANOS uitgegroeid tot een totaalgroothandel met achttien vestigingen in Nederland en twee vestigingen in België. In totaal werken ruim 4000 medewerkers bij deze vestigingen.