Het Goed

De missie van kringloopwarenhuis Het Goed in Wijhe is werk maken door hergebruik. Dit wordt bereikt
door gebruikte spullen een tweede leven te geven.

Lees meer

Het Goed bied mensen vanuit de brede doelgroep passend werk aan en daarmee kansen op de arbeidsmarkt. Inmiddels heeft het kringloopwarenhuis aan verscheidene kandidaten een reguliere arbeidsovereenkomst aangeboden. Mensen kunnen op een laagdrempelige manier werkervaring opdoen. Door de speciale eigen ontwikkelde begeleidingsmethode heeft Het Goed de hoogste PSO-certificering ontvangen.

Favorabel Zutphen

Iedereen krijgt een kans bij cadeauwinkel Favorabel Zutphen om zich verder te kunnen ontwikkelen op hun eigen tempo. Angela en Cees staan open voor alle mensen, maar vooral voor mensen met een beperking die nergens terecht.

Lees meer

De wens tot sociaal werkgeverschap komt voor uit de beperking die Angela zelf heeft in de vorm van een spierziekte. Zij kijken niet naar de beperking van de kandidaat/ medewerker, maar zoeken naar wat wel kan en bieden hierin begeleiding. Zij zijn in het bezit van PSO-trede 3 en 30+.

Lambertz & Visser

Lambertz & Visser (groothandel in chocolade, zoetwaren, delicatessen en streekproducten) uit
Brummen heeft ongeveer 10-12 personen in dienst.

Lees meer

Een substantieel deel van deze medewerkers heeft een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook biedt Lambertz & Visser scholieren, die op zoek zijn naar een stageplek, een kans om zich te ontwikkelen binnen het bedrijf. De groothandel is in gesprek met de gemeente om een aantal Wsw’ers op detacheringsbasis in dienst te nemen. Lambertz & Visser vindt het belangrijk dat de werknemers zich goed en prettig voelen bij het werk wat zij uitvoeren.